רוצה לדעת כיצד לבצע גיוס הון לסטארט אפ? תלמד ממי שעשה זאת!

גיוס הון
עולם גיוס ההון והיזמות העסקית רחב וגדול, מרובה אנשים בעלי ניסיון. גם המילה ניסיון היא כללית מדי, על איזה ניסיון אנו מדברים? ניסיון עסקי? ניסיון ניהולי? ניסיון שיווקי או ניסיון טכנולוגי? ומה לגבי ניסיון חיים?
אומרים שניסיון חיים הוא אחד מסוגי הניסיון הטובים שיכולים לקרות לנו בחיים, בודדים האנשים שיודעים ללמוד מניסיון החיים של הבוגרים מהם, במאמר הבא החלטתי להביע בפניכם טעות פטאלית שקורית ליזמים ואנשי עסקים, במיוחד בצעירותם, במיוחד כשהם בשיא תמימותם, במיוחד כשהם אובדי עצות ולא באמת יודעים ומודעים כיצד לקבל את ההחלטה.

איך הכל התחיל אצלי?

בשנת 2014 כיזם ואיש עסקים צעיר מאוד נרשמתי בהמלצות של מקורביי לקורס מזורז שנקרא “יזמות עסקית” קורס מאוד נחמד עם מרצים נחמדים מאוד שמגיעים עם חיוך מאוזן לאוזן והאמת, יודעים ממש לדבר, להרצות ולשכנע.
קורס יזמות עסקית העניק לי דבר או שניים, בעיקר את היסודות שצריכים לקבל בשלב מאוד התחלתי, הייתי מאוד תמים, מודה, אני חושב שכמעט כל עצה קיבלתי ועשיתי (יתכן ובגלל זה בגיל מאוד צעיר הפסדתי לא מעט כסף על טעויות).

אני זוכר שבאחד השיעורים על נושא מאוד חשוב, מהותי ורגיש – גיוס משקיעים והון. הגיע המרצה ה”חברמן” שכולם מאוד אהבו, אחד כזה שהיה עושה איתנו סיגריה בהפסקות ומדבר איתנו בגובה עיניים (בדיוק כמו שאנו אוהבים, חוץ מהסיגריות 🙂 ) אותו מרצה “חברמן” כשהתחיל את השיעור הראשון בנושא “גיוס הון” בקורס החל את השיעור ולפתע, חבר לכיתה הרים את ידו ואמר שהוא מעוניין לשאול אותו שאלה.

“חשוב לי לשאול לפני שאנחנו מקדישים כעת 5 שעות כלליות על שיעורי גיוס הון, אתה גייסת הון למיזמים בחייך העסקיים?”

המרצה נשאר נבוך וענה מיידית “כן”, כשנשאל אם הוא יכול לספר על גיוסי ההון שעבר – הוא נותר שותק והודה בפני כל הכיתה שאין לו ניסיון בגיוסי הון אבל כן יש לו דיפלומות בעולמות הכלכלה ומנהל העסקים.

לא אשכח זאת לעולם, כיצד באותה השניה התייעצתי עם עצמי וקיבלתי החלטה פשוט לקום ולצאת מהכיתה! לא חלילה כי זלזלתי בצד השני, להפך, אהבתי את המרצה מאוד פשוט אני התחלתי להבין ולהפנים – זמני יקר וכך גם זמן לימודיי ואם אני לומד – אך ורק ממי שעבר את מה שאני רוצה לעבור, מי שעבר את מה שאני רוצה לעבור בשטח, בזיעה, בנחישות ובהתמדה – ממנו אוכל ללמוד כיצד לעשות זאת, כל דעה אחרת היא תאורטית! הבנתי שאני חייב ללמוד מבן אדם שעבר זאת בשטח (תכלס!).

שלב ההארה

הגעתי הביתה ופשוט התחלתי לחקור על כל המרצים שהיו באותו קורס וגיליתי שלאף אחד אין רקורד בעולם שאני רוצה להיכנס אליו, אני אפילו חששתי ששטפו את מוחי בדברים עיוניים שכשאצא לשטח (מעשי) שום דבר לא יהיה תקף ונכון. אפשר להגיד שבאותו זמן קיבלתי את התובנה שרק השטח (פרקטיקה) הוא המורה והמחנך ואמרתי לעצמי שאמשיך להחכים ולהעשיר את הידע בנושאים ספציפים כגון – גיוס הון.

באותו שלב בחיי קיבלתי שיעור אדיר “תלמד אך ורק ממי שיש לו ניסיון בדבר שאתה רוצה לעבור” ומאז אני משתדל בכל חיי לאו דווקא בפאן העסקי להתייעץ ולקבל הכוונה מאנשים שעברו את הדרך שאני רוצה לעבור.

כשהתחלתי לקבל עצות מאנשים שעברו את הדרכים שאני רוצה לעבור התחלתי להעניק למוחי מידע יותר פרקטי, הטעויות והדרך שהם עברו חסכו לי לא מעט טעויות, כמובן שזה עלה לי כסף עבורם אך הכסף ששולם לאותם אנשים זה לא 1% מהכסף שהייתי מפסיד לולא הייתי עושה את הטעויות שהם מנעו ממני. עשיתי טעויות! אך אם הייתי אמור לעשות 100 טעויות עשיתי 50 וה50 הללו מהותיים מאוד בעיקר לזמני וכיסי.

כיצד מגייסים הון בכל שלב


יזם ויזמית יקרים,

בכל דבר בחייכם הן ברמה האישית והן ברמה העסקית כשתרצו לקבל עצות אנא תדאגו לקבל אותם מאנשים שעברו את מה שאתם רוצים לעבור, יתרה מכך זו צריכה להיות השאלה הראשונה שלכם! אחרת, תהיו ניצן מ-2014 שנרשם לקורס יזמות עסקית וקיבל עצות מאנשים שלעולם לא פתחו עסק בחיים שלהם, על אחת כמה וכמה נושא רגיש ומהותי כמו גיוס השקעות.

תהיו חכמים!
תהיו נבונים!

עצה מאדם בעל ניסיון זו השקעה ולא הוצאה ורק לאורך טווח אתם תראו עד כמה אני צודק 🙂

שתפו את הכתבה

3 Responses

    1. יזמות עסקית בכלל וגיוס הון בפרט אינדבדואלי בין יזם וחברתו ליזם אחר וחברה אחרת,
      נשמח לענות לך על כל שאלה ולהחכים אותך בנושאי גיוס הון.

      1. מעניין מאוד, האם חשבת להעביר הכשרות לאנשים שמעוניינים ללמוד את התחום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *