10 הטיפים שיהפכו אותך למנכ״ל יותר טוב
דניאל קוגלר, מנכ"ל קבוצת סידביז ובעברו כיהן כמייסד ומנכ"ל "פשנגה" אשר הוביל 4 סבבי גיוס מוצלחים, ליווי מנכ"לים צעירים ובכירים במשק, יזם או יזמת צעירים? המאמר הבא הוא בשבילכם!
עמוד הבית » בלוג
דניאל קוגלר, מנכ"ל קבוצת סידביז ובעברו כיהן כמייסד ומנכ"ל "פשנגה" אשר הוביל 4 סבבי גיוס מוצלחים, ליווי מנכ"לים צעירים ובכירים במשק, יזם או יזמת צעירים? המאמר הבא הוא בשבילכם!
בפרק של היום, דיברנו על הסיפור המרתק של ניצן, שתמיד היה אדון לעצמו מבחינת תעסוקה, ולמדנו ממנו שכוח רצון יכול להיות המפתח להצלחה, ששותפות טובה וחזקה יכולה לגבור על כל מכשול וכל אתגר, ושלא חייבים לסיים ללמוד בתיכון, כדי ליזום, ליצור, ולתרום לעולם. בהחלט שווה האזנה! המנחה – מרום גולדשמידט:
כיצד מגייסים השקעה מהכרישים? צפו בפיץ' של עמית כהן, לקוח של Seedbiz, מתוך העונה החדשה של "הכרישים", שהציג לכרישים את הסטארט-אפ שלו "Pick n Roll".
למאניטור כבר יש יותר מ- 4 אלף משתמשים שמאמינים במוצר ומרגישים חלק מהמיזם. Moneytor עוזרת להם לנהל את הנכסים הפיננסים בצורה יעילה וחכמה למנף את הכסף שלהם.
ריכזנו עבורכם מס' כלים ונק' למחשבה על שתי השאלות הקריטיות ביותר לתחילת כל מיזם: איך מזהים רעיון טוב? איך ניתן לדעת אם יש בו כדאיות להשקעה? הכל במאמר הבא.
אם קראתם את המאמר הקודם, יש לנו תחושה שעוררנו בכם את יצר הסקרנות ומספר שאלות – מהם הפתרונות השונים, האם הם כבר זמינים וכמובן – האם הם יוכלו לעזור לכם? בכדי לתת לכם הצצה מעמיקה יותר לעולם שנמצא בצמיחה מטורפת, ליקטנו עבורכם 10 סטארטאפים מעולמות ה-Contech אשר מתרכזים בבנייה בשטח.
אנחנו מבינים אתכם, עולם הבנייה הוא אחד העולמות הוותיקים ביותר, מפני שהוא משרת צורך אשר קיים משחר האנושות: הצורך בקורת גג, שמאז השתדרג והפך לדרישה לקורת גג מעוצבת ואיכותית, אבל עם אותם העקרונות אשר מלווים אותנו עידנים שלמים. בדיוק בגלל סיבה זו, השינוי בתחום הזה ממש לא קל. בשנים האחרונות
כמדי סוף שנה, התכנסנו כל צוות סידביז, על מנת לבחור את היזם או היזמת של שנת 2021. אנו מודדים את היזמים והמיזם בפרמטרים החשובים בשרשרת אבני הדרך המהותיות של המיזם, אותם אנו משווים לשנה הקודמת ומנתחים את דרך ההתקדמות של המיזם בהובלת היזמים.
לאורך חייה עוברת חברת סטארט-אפ מספר שלבים מכריעים בהם היא מגיעה למקום בו היא זקוקה לגייס הון ממקורות שונים, משלב ה-Pre Seed ועד הנפקה ציבורית או רכישה. במאמר זה אבקש לספק לכם עשרה כללים מנחים לביצוע טרם בחירת מסלול גיוס הון, ממשקיעים פרטיים (אנג'לים), קרן הון סיכון, חממה טכנולוגית או
עולם ההייטק והסטארט-אפ הינו גדול, דברים שרואים משם לא רואים מכאן ולכן רצוי להצטייד בארגז כלים גדול כדי לסלול לעצמך את הדרך היחודית והטובה שלך. ניצן פלג, בעלים וסמנכ"ל החברה, שיתף בפודקאסט "רצים קדימה" של אייל דנינו את סיפורו האישי, שהחל אי שם בגיל 22 ודווקא בצורה לא טובה, ניצן ושותפו
בתור סטטיסטיקאי עם כמה שעות פנויות בחודש, החלטתי לראות שוב ושוב את תכנית "הכרישים" בניסיון להפיק תובנות סטטיסטיות ותובנות ליזמים כיצד חושבים אנשים במעמד הכרישים. בשביל כך הכנתי קובץ אקסל והכנסתי פרמטרים שונים עבור כל 108 הקטעים של עונות 1 ו-2. אציג לכם כאן חלק קטן מהתובנות והסטטיסטיקות שעלו מתוך
מאור כהן הוא יזם צעיר, הקים מספר רב של פרוייקטים שפעילים עד היום וכיום הוא הבעלים והמנכ"ל של חברת פיקספייס (Pickspace) – חברה בצמיחה הפועלת מניו יורק. אם תפגשו אותה בבורסה בהנפקה שתעשה כותרות בעתיד, אל תתפלאו. למעשה, אני אתפלא אם זה לא יקרה. מאור הספיק לקבל בשלב מוקדם הצעת
אחד הדברים היפים שאני אוהב בעבודה שלי הוא שהיא מפגישה אותי לא רק עם יזמים מעניינים ועם מיזמים לא שיגרתיים, אלא, לפעמים גם עם דפוסי חשיבה פורצי גבולות, וכמעט בלתי נתפסים, או נראים כבלתי ניתנים לביצוע בכלל. אני נתקל מדי פעם במיזמים כאלה, שמחברים עולמות תוכן שבמבט ראשון אתה שואל את עצמך "מה הקשר?" ואחרי הסבר קצר אתה אומר לעצמך "וואוו, איך לא חשבו על זה קודם?". בד"כ השאלה הבאה שלי היא "אתם בטוחים שאתם יכולים לבנות ולהרים את זה?".
אם הייתם אומרים לאלעד פרג'ון של שנת 2001 שיום יבוא ואחד מהמלונות היוקרתיים בישראל יארח תחרות סייבר עולמית עם פרסים של עשרות אלפי דולרים, כנראה שהוא היה מופתע. את האמת? לפי הבדיקה שעשיתי, גם שאר החברים בסידביז כנראה היו מרימים גבה (במקרה האופטימלי).
בעולם היצרני בו אנו חיים, לכל מוצר שיוצא לאוויר יש דרך מסוימת אותה הוא עובר כדי למקסם את סיכוייו לשרוד ולבלוט בין שאר המוצרים הסובבים אותו. בדרך כלל, מקובל לחשוב שהדרך הנכונה (גם אם לא הקצרה ביותר) היא קודם כל לתכנן לפרטי פרטים ורק אחרי שיש תוכנית מפורטת – לצאת
עוז טלמור, בעלים ומנכל "קבוצת טלמור" שותפים בקבוצת סידביז אשר פועלים בעם לקוחות / חברות בעלות פוטנציאל גדול לאימוץ טכנולוגיות חדשות באמירויות.
תחשבו על סיטואציה בה אתם צריכים עכשיו לנסות להתקבל למשרת חלומותיכם. אתם משכתבים את קורות החיים עשרות פעמים, מדגישים חלקים שצריך להתגאות בהם ומשמיטים חלקים שפחות כדאי להציג. אתם מעצבים את המסמך כך שיקפוץ לבוחני המסמך לעין, אחד מתוך מאות מסמכים שנשלחים מדי יום לאותו גורם. בסופו של דבר, אתם
מדוע מוצרים טובים אינם מצליחים? מדוע גם פטנטים שנרשמים נגרסים בפח האשפה של ההיסטוריה? מדוע יזם עסקי חייב טכנולוג לידו, וההפך? השאלות הללו נשאלו אינספור פעמים – והנה מאמר דעה אחד עם תשובה שלא בהכרח תאהבו.
הקמת מיזם חדשני, עסק, חברה או הגשמת רעיון בצורה כזו או אחרת חייבת להכיל ראייה מרחבית. זה לא מספיק רק לחשוב על רעיון, צריך לחשוב ולהבין כיצד לגבש ולהוציא את הרעיון אל הפועל החל משלב המחשבה ועד לשלב הגשמי וכמובן איך לגרום לרעיון להישאר רלוונטי, עדכני ושימושי לאורך זמן. חשוב
כל תעשיה מורכבת מלא מעט מונחים בעלי משמעויות שחשוב להכיר. משקיעים ובעלי הון הינם אנשים שמחפשים ביטחון רב בהשקעה שלהם! בעולם שבו הפן האנושי שולט, יהיה זה מיותר לציין שכמשקיע, בראש ובראשונה אסתכל ואבחן את הנפשות הפועלות בתוך המיזם: במידה וישנם מס' שותפים, אבחן את הדינמיקה ביניהם ועוד. פעמים לא
בעולם של היום, מיתוג היזם הכרחי לקידום סטארטאפ והשקעות, במיוחד בשלבים הראשונים. ניצן פלג שותף וסמנכ"ל בקבוצת Seedbizבהרצאת אורח לאקסלרטור Upventureעל מהות ודרכי מיתוג יזם.
בחודשים האחרונים ראיינתי יזמים מוכשרים מאוד אשר עברו כברת דרך מעוררת השראה, חלקם גייסו הון רב ולקראת השקת המוצר, חלקם לאחר פיילוט מוצלח בישראל ויציאת המוצר והחברה לשווקים בינ"ל, למדנו מהם המון, החכמנו בעקבות צעדיהם, סיפורם האישי ריגש, אך ישנם אנשים גם בצד השני. כן כן, אותם המשקיעים אשר מעניקים
יואב קוגלר, בן 38 ונשוי לנועה, אחד מארבעת מייסדי סידביז ומכהן כמנהל הטכנולוגי בחברה (CTO). יואב בעל ידע רחב וניסיון עשיר בפרויקטים רבים ומגוונים בעולמות ה WEB, האפליקציות ותכנות בהתאמה אישית כולל אתרי אינטרנט תדמיתיים, חנויות איקומרס, מערכות מורכבות לניהול עסק (CRM), אוטומציות ויצירת דשבורדים איכותיים, אפיון ופיתוח אפליקציות היברידיות
אבירן כהן בן 30, מאורס לליאן, ממייסדי סידביז ומכהן כארט דיירקטור של החברה. לאבירן רזומה רחב בתחום העיצוב הגרפי וחווית משתמש (UI\UX) וחתום על פרויקטים רבים ומוצלחים. אבירן יתן לכם את זוית הראיה שלו על עולם היזמות מכובע של מעצב גרפי שטוען שללא מיתוג מדויק וחווית משתמש נכונה קשה מאוד להצליח.
עיקר עיסוקו של לירון בחמש השנים האחרונות בתחום האנרגיה והגז הביתי (שוק הגפ"מ), לירון מתמחה בפיתוח עסקי, שיווק, מכירות וניהול משברים…
הכרתי את אור מנור בתקופתי כסטארטאפיסט בתחילת דרכי, אישה צנועה, ענוה ונעימה בעלת ניסיון בעולם העסקים והיזמות בפרט, אור משמשת כמנטורית במקומות מובילים ויצגה את ישראל בכבוד בלא מעט נסיעות הקשורות לתחום ההייטק והסטארטאפ.
כולנו צרכני שירות ביום יום שלנו, כל אזרח, שכיר, איש עסקים ויזם הינו צרכן, מדי יום. עולם הצרכנות הוא עולם גדול, עליו מושתתת רוב הכלכלה…
בחרתי לראיין הפעם את אהרון גרניק, שותף וסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת סידביז, מיהו/ מיהי סמנכ"ל פיתוח עסקי? מה התפקיד דורש מאותו גורם שמנהל אותו? מדוע תפקיד זה הוא מהותי ואף מכריע בסטארטפים ובחברות הייטק?
עולם היזמות העסקית הוא רחב וגדול, מרובה אנשים בעלי ניסיון. גם המילה ניסיון היא כללית מדי, על איזה ניסיון אנו מדברים? ניסיון עסקי? ניסיון ניהולי? ניסיון שיווקי או ניסיון תכנותי?ומה לגבי ניסיון חיים?
במאמר הבא אשים לזה סוף! ואסביר לכם באופן מדויק מהי תוכנית עסקית? מהי תוכנית פיננסית? ומה ההבדל ביניהן. לא מעט יזמים/ות יוצאים לדרך שברשותם אחד מהשניים, חלק חושבים…
רבות דובר ונכתב על איך בונים סטארט-אפ חדש ו-או איך עושים שינוי כיוון במיזם קיים אבל מעט מאד (אם בכלל) מתייחסים ברצינות ולעומק לנושא הכי קריטי לחברה = נושא המכירות.
סניה ומאשה ולדברג יזמו את מיזם "אנבלה" – משאבת חלב אם ששואבת יותר חלב מכל השאר ומפחיתה את הכאב והנזק לאם, השניים השתתפו בתכנית "הכרישים" והצליחו לקבל השקעה מ-2 כרישים – יסמין לוקץ' ואורן דוברונסקי.
בחרתי לכתוב לכם סיפורים מהשטח ואת האמת והניסיון שלנו, מה ששמעתי לאורך הדרך, הדברים שהוציאו אותי מדעתי וכל זאת נטו מרצון עז לקדם יזמים צעירים לדרך בטוחה וברוכה בחייהם העסקיים…
עומרי גלילי, איש עסקים ויזם נדל"ן אשר מאחוריו כברת דרך יפה ומרשימה וכל זאת כשהוא בן 28.
השתחרר מהצבא וקפץ לאוקיינוס הגדול, יצא לשטח, נרשם לאוניברסיטה ופרש לאחר מכן, הפנים דברים בשטח ניהל עסקאות בעשרות מיליוני דולרים ומכיר את רוב צמרת הנדל"ן בישראל. מה דעתו?
השבוע חשבתי לעצמי אילו יזמיות צעירות ואנרגטיות יש, נזכרתי ישר במאי פיאמנטה – יזמת צעירה שנתקלתי בה בקבוצות שלי. אישה אמיצה שמקדמת ודוחפת את עצמה ואת המיזם שלה. לא נותרתי אדיש ופניתי למאי. הבהרתי לה שאני חייב להיפגש איתה במרחק של 2 מטר, כפפות ומסכה ולבצע איתה ראיון קצרצר. מאי,
החלטנו לכתוב סדרה של מאמרים על הדרכים הפרקטיות ודוגמאות מהעולם איך חשבו, עשו ו"ניצלו" עסקים את המשברים הקודמים ובנוסף כיצד פועלים במשבר הנוכחי.
כיום, ברור יותר מכל שאסור להיות תלוי במקום העבודה וחייבים לייצר נכסים שמזרימים כסף בכל חודש גם כאשר לא עובדים. בנוסף, יש לפתח את היכולת היזמית שיודעת לייצר כסף ולזהות ולייצר הזדמנויות ולא לחכות שהדברים יגיעו אלינו, כי רוב הסיכויים שלא יגיעו.
תארו לכם שהיינו כעת בשנות ה60, קמים בבוקר פותחים את העיתון וקוראים על מניין החולים החדשים, ממשיכים לשגרתנו בעבודה והכל היה מתפקד כמו שצריך, האם המציאות הייתה יותר טובה? יתכן וכן. אין לי ספק שמשבר הקורונה + עידן המדיה החדש גורם לפאניקה יתרה.
העולם הטכנולוגי מתקדם בצורה פלאית ב15 השנים האחרונות.
יזמים רבים הוגים רעיונות מבריקים, חלקם פותרים צורך וחלקם עולים על צורך…
בסופו של היום, ההבדל בין "מטורף" ל"גאון" זה סך הכל האם הצלחתם או לא. אז מי זה להם? לאנשים שפשוט קשה להם לקבל את המחשבות, הרעיונות והאופציות האין סופיות שמתרוצצות לכל מי שרוח יזמית היא חלק מהדי.אן.איי שלו.
כשהתחלתי את יומי הראשון בעולם היזמות לא היה כל כך קשה להסתכל סביב ולזהות מיהם היזמים הצעירים הנחושים שבגיל 23 כבר החליטו לעזוב הכל לוותר על לא מעט דברים שאחרים בגילנו לא מוותרים ולעשות דברים גדולים. את דן גיא ואלעד הכרתי לפני כ-3 שנים, לאחר שגייסנו לחברות שלנו בפלטפורמת השקעות
השקעות בנדל"ן זהו מונח גדול ורחב, אני חושב שאין משפחה בישראל שנושא הנדל"ן לא עלה בארוחת השישי או סתם בישיבה עם חברים בסוף שבוע, מה שאנו לא יודעים שמאחורי כל העולם הזה עומדים אנשים שגם דרכם ראויה להערכה…
את גל המבורגר הכרתי לפני 3 שנים, עוד כשפשנגה הייתה רק קניון אופנה אינטרנטי, הייתה לנו מן אחוות יזמים שכזו ותמיד אהבנו לסייע ולעזור אחד לשני, גם אם זה בפסיק הכי קטן.
לאחרונה גל השיק את המוצר המדהים האחרון שלו וראיתי לנכון להיפגש עם גל ולהשמיע את סיפורו היפה, שתכירו יותר את מוצרי חברתו וכיצד הוא הולך לשנות את דפוסי ההתנהגות של כולנו.
בפינת הפרגון הקבועה שלנו בחרנו הפעם לראיין ולהבין קצת יותר לעומק על מיזם NANO ועל סיפורו האישי של אסף בן שטרית. מיותר לציין שדרכו של יזם לא ניתנת להסבר במילים, רבים אומרים שאם הם היו יודעים לאן הם נכנסים
מיהו יזם? איך הוא חושב? מה מגדיר אותו? דרכם של יזמים מאתגרת מאוד, רוב היזמים טוענים שאילולא ידעו מלכתחילה לאן הם נכנסים, יתכן והם לא היו נכנסים לאותה דרך. אך מה באמת מניע את רוב היזמים להמשיך ו"לדהור" קדימה?
מטבעות דיגיטליים, עם דגש על ביטקוין העומד בראשם, שינו את מפת הכלכלה העולמית. אך למרות זאת, חלו לאחרונה מספר שינויים שפגעו בקצב התפתחותם של המטבעות החדשים. מהן הסיבות לכך? כל התשובות במאמר הבא
סיפורם של עמי חן ואלחן ירמייב, בחורים צעירים ומוכשרים אשר הגיעו מהשטח והביאו לעולם הבנייה את בורג רם ופתרונות רבים נוספים. להמשך קריאה >>
מבנה ארגוני הוא שם כולל לכל בעלי התפקידים בחברה, המאגד את מערכת היחסים השוררת ביניהם. המבנה מפיק את התהליכים בארגון, ומאפשר לתהליכים להתבצע כראוי.
בחשבונאות ישנם מספר סוגי דוחות כספיים, רוב בעלי העסקים מתמקדים בדוח רווח והפסד שמדבר על הכנסות והוצאות. חשוב מאוד לדעת שישנם דוחות נוספים…
לפני כל הקמה של עסק קיים או חדש, חשוב לבצע בדיקת כדאיות מקיפה להערכת הפוטנציאל העסקי והרווחיות של העסק. רק כך תוכלו "לבטח" את ההשקעה.
כל הזכויות שמורות ל-Seedbiz ©
  2022