חופש כלכלי – השקר. השקעות עושים בחוכמה, בינה ודעת

חופש כלכלי - השקר. השקעות מבצעים בחוכמה

‘חופש כלכלי’ הוא רצון ומטרה אשר קיימים כמעט בכל אחד ואחת מאיתנו. עצם המושג גורם לאנשים שונים לתגובות שונות. יש את אלה שמביטים בפליאה על אותם “ברי-מזל”, יש כאלה שמחייכים בהישגיות לאור ההצלחות הקודמות ויש את אלו שעומדים מנגד, אותם אנשים שבכוחם לגדול לעוצמה כלכלית אך הם חסרים בכלים מעשיים ובמידע אמין, אמיתי ונטול אינטרסים.


החזרת השליטה על חיינו

חופש כלכלי משחרר אותנו מחובות, ממחוייבות למקום עבודה לא ממצה, מארגוני עובדים, מהליכה בתור ארוך אפור וריק יחד עם העדר. חופש כלכלי נותן לנו את היכולת לבחור, את היכולת לקבוע את החוקים בחיים שלנו ובחייהם של היקרים לנו מכל. הוא לא מטרה רחוקה ובלתי מושגת, הוא חובה מוסרית של כל אחד ואחת מאיתנו.

בזמן שהכסף לא גדל על העצים הוא בהחלט יכול לגדול בהשקעה נבונה. לדעת איך וכיצד להבטיח את מצבך הפיננסי הוא יסוד מהותי שמעצב בצורה כזו או אחרת את יתרת השנים של שארית חייך. לא צריך להיות גאון גדול כדי לעשות זאת, אלא צריך בעיקר תוכנית בסיסית והבנה נטולת אינטרסים באומנות של יצירת כסף, שאותה נבחן בהמשך.


בואו נדבר על הבעיה

הרווחה הכלכלית שלנו מוגבלת, שעות העבודה שלנו מוגבלות, אנחנו עומדים בפקקים, מטפלים בילדים, פועלים, מתעייפים ומוגבלים בשכר שלנו ע״י המערכת אותה אנחנו משרתים. המטרה שלנו בהשקעה היא לייצר ערוץ הכנסה נוסף.

את העיקרון כולנו מבינים אולם השאלה העיקרית היא, כיצד נוכל להשקיע בתבונה ואף לראות תוצאות מיידיות? התשובה האמיתית היא, שלמעשה אף אחד לא יודע ויש להיזהר מאלה שטוענים שכן. 

על מנת להבין את הדברים לעומק, איגדתי לפניכם כמה כללי מפתח שעזרו לכמה מהמשקיעים המוצלחים בעולם לבסס הון איתן ויציב :


הגדרה

אולי תופתעו לגלות, אבל חופש כלכלי מתבטא בכל מיני צורות. לא כל משקיע מחפש דירה יוקרתית ומכוניות ספורט. אפילו מפתיע מזה לא כל משקיע מחפש רווח שמיוצר מההשקעה שלו. יש משקיעים שמחפשים להתעשר ומהר ויש משקיעים שמוכנים להפסיד כסף בהשקעה כדי להנות מהטבות מס על הפסד מנכסים.

הסיבות להשקעה יכולות להיות מאוד מגוונות ולכן לפני היציאה למסע, יש לכוון את המצפן לנקודת היעד ולהגדיר לעצמכם מה יחשב מבחינתכם להשקעה מוצלחת? האם רווח מקסימלי שגדל כל שנה? אולי חיבור לאנשי מפתח? או כולם יחד? נסו להגדיר את הסיבה להשקעה שלכם ומה ההחזר/הסכום הכספי שאותו היית רוצה לקבל.

נקודת המוצא

לכל אחד מאיתנו יש דברים שהוא טוב בהם ובעל תשוקה לתחום כזה או אחר. היתרון המשמעותי ביותר בהשקעה בתחום שאתם מבינים בו הוא שתוכלו לזהות הזדמנויות מהר יותר, הלמידה תהיה מעמיקה וההשקעה תהווה בשבילכם חוויה טובה ומעניינת.

לעומת זאת השקעה בתחום שאינכם מבינים בו או הליכה עיוורת אחר ”מומחי תוכן“ עלולה ליצור תוצאה הפוכה ממה שרצית, שלא לומר הפסדים רבים.

תכנון פיננסי

עליכם לשאול את עצמכם – מה הגבול שלכם? כמה אתם מוכנים להשקיע? האם הסכום שלכם ריאלי? התשובות משתנות ומאוד אינדיבידואליות. השקעת סכום של כמה עשרות אלפי שקלים יכולה להיות רווחית יותר מאשר השקעה של כמה מיליונים, הכל תלוי בהזדמנות ובניתוח הסיכונים שביצעתם קודם לכן, אולם בשני המקרים יש עיקרון אחד בטוח, תתחילו עם תקציב מוגדר.

השקעה היא סיכון, סיכון מחושב אבל עדיין סיכון ולכן חשוב לבצע תכנון פיננסי של המשאבים העומדים ברשותכם היום, היכולת שלכם להשקיע את הכסף ולהמשיך לפעול באורח החיים שלכם היום.

יש משקיעים שיעדיפו להשקיע יותר ולחיות באופן צנוע יותר לכמה שנים בשביל רווח משמעותי גדול יותר, בעוד אחרים מוכנים להשקיע רק סכום מסויים, מוגדר וידוע מראש. כל השקעה היא ייחודית וכל משקיע הוא בעל העדפות שונות. לכן עליכם לשאול את עצמכם מהו סכום ההשקעה שאתם מתכוונים להשקיע? ואיזה תמורה אתם רוצים לקבל ביחס לאותו סכום?


מחקר שוק

עבדתם לילות כימים, עמלתם, ויתרתם, התאמצתם ועכשיו אתם מוכנים לצאת לדרך ולבנות ערוץ הכנסה נוסף. לאחר שהגדרתם את מטרת ההשקעה, נקודת המוצא והסכום אותו אתם מוכנים להשקיע, הגיע הזמן לצאת למחקר שוק.

המטרה של מחקר השוק היא לזהות הזדמנויות בתוך שווקים מתפתחים או קיימים שיכולים להפוך למוקדי רווח לחברה ולבעלי המניות שלה. המטרה של חברה למטרות רווח היא פשוטה.

העבודה שלכם כמשקיעים היא לנתח את השוק, לזהות את דרכי הפעולה הקיימות, את סדר גודל הלקוחות, השחקנים הקיימים ובעיקר את התלונות, איפה יש מקום לחדשנות? כמה היא נחוצה ורלוונטית? איך החברה מתכוונת להפוך את הבעיה לכסף? ולמה לא עשו זאת עד עכשיו? האם החברה כבר מייצרת הכנסה? מה משתמשים אומרים על המוצר? מה היכולת של מתחרה לפתח מוצר דומה? אין סדרת זהב של שאלות אבל יש מקום להגיון בריא. מה הייתם רוצים לדעת כמשקיעים? מה היה חשוב לכם להבין על השוק?

חופש כלכלי - השקעה בעזרת מחקר שוק


ברוב המוחלט של המקרים היזם יוכל לתת לכם תשובות מלאות ומדוייקות על רוב השאלות, אולם באחריותכם כמשקיעים לוודא ששיעורי הבית שלכם אכן תואמים למיצג של היזם והחברה.

זכרו, המטרה היא לבחון את הפתרון של החברה למול המצב הקיים בשוק וההזדמנות העסקית שקיימת בשוק. נכון, יש מוצרים שיהיה קשה מאוד לחזות להם הצלחה או כישלון. לדוגמה ה“ספינר“ שכבש את העולם היה הצלחה מסחררת ”תרתי משמע“ אך במהירות שהגיע הוא גם נעלם. כמשקיעים, אתם צריכים להבין באיזה סוג של עסק אתם רוצים לקחת חלק.


אנשים

נקודה חשובה שלפעמים נעלמת מן העין. חברה מורכבת מאנשים. גם מוצר אוטומטי-טכנולוגי מתקדם יופעל בסופו של דבר על ידי אדם שפיתח, הינדס ופתר בעיות בכדי להוציא את המוצר לשוק.

אנשים הם אלו שיובילו את החברה לתפוס נתח שוק, הם אלו שיבצעו את המכירות, ייצרו את הפתרונות ויפעלו מולכם, המשקיעים בהתנהלות השנתית שלהם.

ניהול סיכונים

חופש כלכלי בהכרח קשור לאחת השאלות החשובות ביותר: מה יכולים להיות הסיכונים בהשקעה וכיצד מתמודדים איתם? לכל עסק יש סיכונים שהוא מתמודד איתם. נקודת המוצא של כל עסק היא פתרון בעיה ואנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהבעיה הזאת נמצאת מסיבה מסוימת.

סיכונים הם חלק טבעי מחיינו. בכל סיטואציה של חציית כביש ישנו סיכון, רובנו מתמודדים עם עשרות מקרים כאלו ביום יום, וכמו בדוגמת חציית הכביש, לא מנהלים ולא מסתערים על הסיכונים בעיניים עצומות.

בקשו לראות מסמכים המציגים את תמונות המצב של החברה, נסו להבין אילו מקרים משפיעים לטובת החברה ולרעתה וכיצד החברה מתכוונת להתכונן מראש למקרים אלה.


מעקב וסבלנות

מזל טוב, ביצעתם את ההשקעה, לחצתם ידיים, מסמך ההשקעה חתום ואתם שטים יחד עם רוח גבית חזקה לעבר המטרה וכמו כל נווט טוב, המסע הוא ארוך וכל סטייה בנתיב יכולה להשפיע מהותית על נקודת הסיום. ישנן סטיות שהן חשובות ונדרשות גם אם ההחלטה היא לפעמים לחזור לנמל.

שימרו על קשר רציף עם החברה, המשיכו ללמוד את השוק ולזהות הזדמנויות ובעיקר גלו סבלנות במסע. צאו מנקודת הנחה שהרבה דברים לא יעבדו כמו שרציתם ויהיו אתגרים שלא יכולתם לחזות מראש, אולם הצוות והאמונה של האנשים שיתגברו על כל מכשול יובילו אתכם ליעד המיוחל.


בברכה ואהבה,
לידור רווח, מנכ״ל Imperium Jets



הערה חשובה
מאמר זה נכתב בשקיפות ומשתדל להכיל מידע נייטרלי ככל האפשר, שמטרתו להעשיר אתכם בכלים וידע בלבד. המטרה של התוכן הזה הוא לשקף את המציאות בתחום ההשקעות מנקודת מבט של הכותב ופונה למשקיע המתחיל וליזם שחייב להבין כיצד חושב משקיע. המאמר לא נועד בשום צורה לתת ייעוץ פיננסי ואין לראות בו המלצת קניה/מכירה. לכותב אין שום אינטרס אישי בחברות, בעסקאות או בהזדמנויות המוזכרות במאמר זה.

שתפו את הכתבה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *