“כוחה של קהילה” – כיצד קהילות יזמים מכריעות את עתיד הסטארט-אפים? סיכום שנת 2023

בעולם המהיר של טכנולוגיה ועסקים, יזמים מצליחים מסתמכים לעתים קרובות על קהילות תומכות כדי להניע את המיזמים שלהם קדימה. מאמר זה נועד לסכם עבורכם את שנת 2023 וכל הקרה בקהילה: ההרצאות, קבוצות הוואטספ השונות, החיבורים ובעיקר החתונות היפות שזיהינו שנוצרות. סיכום תמציתי של יזמים שהשיגו אבני דרך משמעותיות במהלך השנה כל זאת באמצעות שיתוף פעולה, משאבים משותפים, קהילה זו הוכיחה את עצמה ככלי להצלחתם הקולקטיבית.

קהילת היזמות IEC מבית Seedbiz התחילה עם חזון של טיפוח חדשנות, הנגשת מידע רב ערך, חיבורים, קשרים, שיתופי פעולה וכל זאת במערכת סינרגטית הפועלת בכמה מישורים: העשרה, כנסים והרצאות, קבוצות וואטסאפ מותאמות וקבוצת בכירים (ליבת הקהילה). וכל זאת לטובת כל היזמות והיזמים במדינת ישראל באשר הם.

קצת מספרים מקהילת IEC

קהילת היזמות של ישראל - IEC

קבוצות וואטסאפ

1,350

קבוצת הכרזות ראשית

627

יזמות/ים

(יזמים עם סטארטאפ פעיל)

177

בכירים – תעשיית הון סיכון

(משקיעים ובעלי קרנות)

390

דרושים / משרות

200

Blockchain

313

כנסים ואירועים

352

בעלי רעיון

300

תוכן וטיפים

100

Proptech / Contech

191

יוזמים למען ישראל

(קבוצה שהוקמה בתחילת המלחמה ונועדה לגייס תרומות, לסייע לחיילים, משפחות חטופים וגיוס תרומות)

קבוצת הפייסבוק

5,139

חברים בקבוצה

הדבר החשוב ביותר ולמען כך הוקמה הקהילה זה הסיפורים שמאחורי כל חיבור ועשייה שנוצרה בעקבות הקהילה, ליקטנו מספר מקרים מעוררי השראה שקרו בעקבות הקהילה, שותפים שהתחברו, יזמים שמצאו את יועציהם, מוזמנים לקרוא כל סיפור וסיפור.

#1

יובל מנצורה ועמוס נשר

מייסדי Dreemz

“משלב מוקדם היה לי ברור שאני צריך שותף טכני, גייסתי אחד כזה ודי מהר חברה גדולה “חטפה” אותו.

לא כל כך הבנתי מהיכן אני יכול להשיג שותף מחדש ואז חבר אמר לך ששווה להצטרף לאקוסיסטם ולקהילות וכך עשיתי ונכנסתי למספר קבוצות וקהילות כדי באמת ליצור לי את השלמת החסר המהותי – שותף טכני.

נכנסתי לקבוצות, ניסחתי הודעה ואפשר לומר שכל צורך שאני צריך היום אני מציף בקהילה ומבחינתי זה מתנה כי הסיוע מכריע את התוצאות שלנו.

הקהילה של IEC הכניסה מוגבלת ואני רואה היטב איך המנהלים חוקרים מי נכנס ומוודאים מי האדם מאחורי המקלדת, מהסיבה הזו אני חושב שיש יתרונות עצומים לקהילה שבה המערכת וההנהלה יודעים כל אחד מי זה וכל צורך שלו ידוע ובכך החיבורים הרבה יותר טובים.

הקהילה כאן יוצרת פלטפורמה מאוד טובה והכל מסודר: יזמים, בעלי רעיון, פרסום כנסים, דרושים, וכל צורך בכל רגע נתון אתה יכול לקבל בצורה מאוד ממוקדת ומקצועית.

אני באמת לא מצליח לדמיין איך היינו מגיעים לאנשים המדוייקים מבלי לשרוף המון זמן, אנרגיות.

מבחינתי זה סוג של סוד, שהאקוסיסטם כאן מחזק אחד את השני והאנשים נפלאים.”

מתי הכרת את עמוס?

“אני אומר תמיד למשקיעים שיש לי 2 שידוכים בחיים: אשתי ועמוס.

החיבור בינינו מושלם כי אנו משלימים אחד את השני, אני יכול לספור את הויכוחים שלנו על יד אחת, יש פער גילאים די גדול הוא בן 50 ואני סביב 30 אבל זה ממש לא מורגש ומשנה ובאמת הבנתי על בשרי שהכל זה אנשים בסוף.

זה תורם המון ליציבות, חוסן ובאמת ממליץ כאן לכל היזמים הצעירים – תגייסו אנשים, זה עבודה, כמו שנפגשים עם מספר משקיעים עד ההשקעה צריך סבלנות ולהכיר מספר אנשים כדי להגדירם כשותפים.

אם פעם היה לך רעיון והיית מקים צוות גרעיני מאוד קטן ועל בסיס זה מגייס כסף, כיום הסטארטאפים מגייסים צוות שותפים שמוכן להירתם למשימה עד להגעה למוצר בשיטת בוטסטראפ. 

עמוס לא רק נכנס בעצמו אלא גייס איתו עוד מספר מתכנתים והרכיב את כל הצוות הטכני.”

מאז יש למייסדים ולחברה הישגים משמעותיים:

  • גיוס של 5.9 מיליון ש”ח
  • האפליקציה הושקה השנה 
  • רשמית דרימז הקימה את התשתית של הפעילות הבינלאומית
  • צוות מדיה שהוקם בלוס אנג’לס לקראת השקה נרחבת יותר ולמעשה נהיינו עסק בינלאומי.


מה אתה מציע ליזם הצעיר שקורא את ההודעה?

“הדבר הראשון שאני ממליץ זה לשתף ממקום אותנטי, הרבה פעמים יזמים רוצים לשדר איזשהו פאסון/פוזה קשוחה של אחד שלא צריך כלום וההפך הוא הנכון, במקום של הקהילה זה המקום להציף את כל הקשיים כי יש קשיים, ולעתים הודעה אחת גורמת למצוא שותף לחיים ולדרך והנ”ל זהו סיפורי.

יש אנשים טובים בתעשייה, קהילת היזמות IEC של סידביז אחת כזו.”

#2

אשר שטיינברגר ויוסי צוקרבר

מייסדים ומנכ"לים משותפים JAMBO

השניים הקימו פלטפורמה שיתופית לנגינה המאפשרת לכל נגן בכל העולם לעלות קטע נגינה ולהסתנכרן עם אחרים יחד עם אותו שיר.

“מאז שנכנסתי לקהילה חשבתי שזו עוד קבוצה של יזמים שיש טיפים ואזכורי כנסים, אני מגיע מהעולם החרדי ששם יש פחות חיבורים וקשרים לאנשים בתעשייה שזה אתגר גדול ליזמים בתעשייה, וכשנכנסתי לקהילה קיבלתי פשוט הבנה שהגעתי לבית חם, הקהילה נתנה לי את הרוגע שכאן אפשר להשיג את כל הדברים האמיתיים שמכריעים את המיזם.”

באיזשהו שלב המיזם היה חייב ועדה מייעצת (אדוויזרי בורד) ואני שמח שמעבר לערך הרב של התכנים העולים, התובנות של אחרים בזכות הקהילה הכרתי את ד”ר רויטל הולנדר שהביעה את רצונה להיכנס לועדה המייעצת בחברה ויחד איתה אני ממשיך ביעדים ובמשימות”

#3

נתנאל זינגבוים

שותף ומנכ"ל זיגמונד

זיגמונד היא פלטפורמה חדשנית למציאת פסיכולוגים הזמינים והמתאימים ביותר עבור הלקוח ברגישות וביעילות

“למען האמת כשנכנסתי לתוך עולם היזמות לפני שנה וחצי הייתי די “קלולס” אני פסיכולוג בהכשרתי ואני מגיע עם רקע טיפולי והמטרה שלי הייתה יוזמה שעוזרת לאנשים למצוא את הפסיכולוג המתאים להם, לא ידעתי כל כך מה זה להקים מיזם, נורא רציתי, אבל המרחק בין הרצון למציאות היה בפער, כשהגעתי לעבודה עם סידביז בין יתר השירות הם תמיד דחפו אותי להיות חלק מהקהילה, להשתתף ולקחת אתה המשימות ולבסוף לממש אותם שם, הרי תכנית עבודה ללא פרקטיקה זה עסק כושל. הפנמתי שזו הדרך הנכונה הבנתי ושאני חייב המון נטוורקינג לרבות יועצים, ועדה מייעצת, קשרים וכמובן לקוחות משלמים.

בתוך הקהילה נחשפתי לכנסים  חשובים ובעלי ערך רב לעצם היותי יזם ומנכ”ל, אפילו באחד הכנסים פגשתי את יובל מנצורה יזם נוסף מהקהילה ששירת איתי בצבא. עולם קטן.

בזכות הקהילה והליווי הנכון גייסתי אדוויזרי בורד (Advisory board) את ד”ר אופיר ליבנה וצביקה אגסי.

לאחרונה, העצמתי דרך הקהילה את קשריי העסקיים והמסחריים בהקשר חדירה לשוק ומכירות, כל זאת על ידי שיתוף פעולה עם חברת “פיקה מדיקל” בניהולו של דקל לוי וגיא ספיר אשר נרקם בינינו שיתוף פעולה פורה מאוד בשוק הישראלי.

בעקבות המלחמה נוצר הרבה לחץ וסטרס בקרב יזמים וחברות, זה משפיע מאוד ואני יודע שקהילה שומרת על אופטימיות ואור.
אוכל לומר שבעקבות הכל אנחנו רווחיים כיום וזה מבחן התוצאה החשוב ביותר, הקהילה מעניקה כלים ויכולות לכולם – צריך לדעת לקחת את זה ב2 ידיים.

בנוסף, כשאתה חלק מקהילה אתה לא רק מקבל אתה גם נותן וזכיתי גם לתת מעצמי לקהילה ולהעניק בתקופה המלחמה בהתנדבות הרצאה הקשורה למתח והפגת סטרס, דבר שמילא אותי מאוד.

לצפייה בהרצאה – כיצד להישאר שפוי בתקופה פחות שפויה“.

#4

איתי רוזנטל ונועם אשוואל

שיתוף פעולה אסטרטגי לטובת משקיעי הקריפטו

צילום: דימה נפיודוב

איתי רוזנטל: 

באחד מן הימים ראיתי הודעה שמנהלי הקבוצה ביקשו להציג את עצמם, נועם הציג את עצמו בקבוצה וחיפש שותפות פוטנציאלית בנוגע למוצר שהוא מפתח בחברה בשנתיים האחרונות, אני מהצד השני חיפשתי שותפות אסטרטגית כחלק ממסלול לימודי הקריפטו והבלוקצ׳י׳ין שייסדתי במכללת אורין שפלטר.

נועם פיתח למעשה את פלטפורמת Token CT- פלטפורמה חינוכית שבאה לסייע למשקיעים חדשים להשתלב בשוק הקריפטו בצורה חכמה ובטוחה וזה בדיוק האופן בו רציתי להכניס את תלמידי לתחום.

לאחר שיחה קצרה כאשר כל צד הציג את עצמו זיהינו שהחזון ומהות ההתכנסות תואמת אצל כל אחד, מיהרנו לקבוע פגישה שהתקיימה שבוע לאחר מכן במשרדים של נועם, שם הוצג לי המוצר והשאר היסטוריה, היום התלמידים שלי מקבלים עוד ערך וכלי נוסף שמסייע להם בהשתלבותם לתחום הקריפטו.”

נועם אשוואל:

כיזם הרבה פעמים יוצא לי שאני מגיע לשלב חדש בפרוייקט, שבו אני יודע מה צריך לעשות אך לא איך צריך לעשות אותו, או שיש לי כיוון מחשבתי מסוים אבל אין לי את הגורם הנכון בשלוף כדי לדבר איתו ולפתח את המחשבה.

כאן הקהילה נכנסת לתמונה, דבר פשוט כמו לשלוח הודעה בקבוצה שמפרטת את הצורך שלך, יכול להוביל לשיתוף פעולה מבורך ומוצלח כמו שקרה לי עם איתי, כי בלא מעט מקרים יש בצד השני מישהו או מישהי שיש להם את המענה בשבילכם ובעצמם מחפשים חיבור דומה שיעזור להם להתקדם ולהשלים את החלק שחסר להם.

אז תתחברו לקהילה שתומכת ומובילה בתחומכם ותנסו אותה ואת ההון האנושי שבה, מה אכפת לכם, מקסימום זה יצליח ויהפוך לסיפור הצלחה שיופיע פה בכתבה הבאה.”

#5

רובי פרחי, יאיר קרייטמן ואדוארד פלקו

BRZR

BRZR היא מערכת מונעת ומצילה ילדים שנשכחים ברכב. מוגן פטנט בישראל ובקרוב בארה”ב.

רובי פרחי הינו מייסד הפטנט אשר השקיע והוליך את ההתחלה הקשה של בניית האבטיפוס ורישום הפטנט, בשלב מסוים הגיע לסידביז אשר ליוותה להגעה למשקיעים ודי באופן מובהק התברר שהדבר הנכון הינו שותף פעיל.

יאיר קרייטמן הגיע גם לסידביז לרצות ולקדם את אותו מוצר ודי מהר היה מובן שחיבור הוא הדבר הנכון לשני הצדדים.

יאיר קרייטמן, בן 26 מאוד אמביציוני וכיום לוחם במילואים במסגרת המלחמה, במקביל פועל ומקדם את המיזם.

“אני ממליץ לכל יזם בתחילה וגם באמצע ריצתו להיכנס לקהילת היזמות של סידביז, דבר ראשון כי באמת זה משפחה, וזה לא קלישאה, אני לא “מוכר” כאן שום דבר באופן מובהק אני מצהיר שאני נמצא בעוד קהילות והקהילה של סידביז היא המקום הכי טוב לחיבורים, להכיר אנשים בכירים והדבר המהותי הוא שכולם מדברים בצורה צנועה ובגובה עיניים.”

#6

סיון קמין אופק ורוית שני לוי

סיון - מייסדת ומנכ"לית חברת Sleepybump | רוית - מומחית לפיתוח עסקי ומכירות בשוק הבינ"ל

“את רוית הכרתי השנה, חברתי אליה די במקרה, חיפשתי חיבור ספציפי והגענו לכדי היכרות מעמיקה והקליק שנוצר היה פשוט מדהים, לקחתי את שירותי רוית בדגש פיתוח עסקי.

אוכל לומר שברמה האישית מחזק ומעצים להכיר נשים מעצימות,שנית, ברמה הפרקטית הרגשתי שזה פותח את הראש, יוצר סיעור מוחות. כאחת שמנהלת את העסק לבד ישנה תחושת הביטחון שיש עוד צלע מנוסה של שיווק ומכירות, הנושא הכי חשוב בעסק בסופו של יום.

כיום יש ניצנים של דברים מצויינים הצפויים להגיע ועם קהילה וחיבורים הדברים קורים פשוט יותר מהר.”

בשנה הקרובה אנו מרחיבים משמעותית את קבוצות הוואטספ, ההרצאות וכמובן הערך ליזמים.

עוד לא בקהילה? זה הזמן לתפוס את מקומך

שתפו את הכתבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *